Alkoholový přípravek pro desinfekci v pivovarnictví 1l
Statická desinfekce pro hygienickou desinfekci pivních armatur - kohoutů, hubic kohoutů, naražečů, tankových rozdělovačů. Lihový přípravek by neměl chybět při sanitaci, běžné údržbě výčepů.
Vlastnosti
- Měrná jednotka
- ks
- Hmotnost
- 0.88 Kg
Kapalný alkoholový přípravek pro rychlou desinfekci malých ploch a povrchů v potravinářském průmyslu.
P3-alcodes je alkoholový dezinfekční prostředek k použití především pro rychlou dezinfekci ploch v potravinářských provozech, který má na mikroorganizmy smrtící účinky. Po aplikaci přípravku není bezpodmínečně nutný oplach vodou.
Přípravek je vhodný pro desinfekci:
- hrdel keg sudů
- hubic výtokových rour výčepních kohoutů
- výčepních pultů, odkapníků, povrchů které přichází do kontaktu s pivem
Vzdálenost od plochy při postřiku: 0,30 m
Doporučené množství: 40–50 ml/ m2
Doba působení: 15 min. nebo do zaschnutí
Během aplikace musí být v místnosti činná klimatizace nebo zajištěno volné proudění vnitřního vzduchu.
Povrchy, které přicházejí do přímého styku s potravinami doporučujeme před zahájením výroby opláchnout pitnou vodou.
Při aplikaci je nutné postupovat opatrně, prostředek nesmí přijít do styku s očima či pokožkou, dráždí sliznice (při vdechnutí aerosolové mlhy).
1. Proč postřikovací dezinfekce?
I přes přísné dodržování HACCP na pracovišti vznikají situace, kdy můžeme způsobit nevhodnou manipulací se zařízením jeho reinfekci. Přípravek P3-alcodes může tomu zabránit díky svému složení.
2. Jak dezinfikovat?
Například při přerážení sudů či tanků dochází často k uchopení kontaktních ploch rukou a tím vzniká vysoké riziko zavlečení nežádoucích mikroorganismů do piva. Tomu účinně zamezíme nanesením přípravku P3-alcodes postřikem na inkriminovaná místa.
P3-alcodes obsahuje alkohol a řadu organických ovocných kyselin, které mají na mikroorganismy smrtící účinek.
3. Neovlivní přípravek negativně kvalitu nápojů?
P3-alcodes na bázi alkoholu. Alkohol se běhen několika vteřin odpaří a zbýlé ovocné kyseliny nemají žádný vliv na senzorické vlastnosti piva.